vrijdag 15 april 2016

de eerste

Första

Het begon in 2012 met een spontane opdracht aan onszelf om een presentatie voor te bereiden.  Basjan en ik hebben alle 2 een top van 5  van plekken gemaakt, waar we naar toe wilden reizen om te ontdekken of wij daar wellicht ons “zwitserlevengevoel” zouden kunnen gaan creëren. Er zijn  ingebonden boekjes gemaakt, er kwam een puntensysteem en zo hebben wij elkaar een presentatie gegeven. En er kwam een top 5:
Het meer van Annecy, Bergen (Noorwegen), Toscane, Neuchatel (zwitserland) & Bretagne.

Nu in 2016 hebben we 2 van deze 5 plekken bezocht en hebben we een richting voor onze uiteindelijke bestemming. Zweden, gemeente Strömsund. En hoewel Zweden aanvankelijk niet in de presentatie stond, zijn we daar terecht gekomen omdat we onderweg waren naar de noordkaap en we Bergen (Noorwegen) als bestemming wilden ontdekken.

En zo gaat het dus, je verzint iets geks als een presentatie, je gaat op ontdekkingstocht, vindt iets anders en nu staan al onze (overgebleven)  spullen opgeslagen in een container.
En het komt dichtbij….. Over 3 weken precies (30-4) maken we de bootovertocht om  op 1 mei voet op Zweedse bodem te zetten. Eerst als professioneel zoeker van: een baan, huis & nieuw netwerk.
Maar ook met het geluk dat we tijd hebben kunnen wij de  Zweedse vildmark ontdekken opdat wij onze eigen onderneming kunnen gaan voorbereiden.
Jöttespännende (reuzenspannend) natuurlijk, maar ook verfrissend en uitdagend. Zoals ik de afgelopen jaren in mijn werk heb mogen leren: “buiten je comfortzone, is where the magic happens”.
Dus slaan we een onbekende weg in en hopen we onderweg op veel magic. We weten dat dit ook gepaard gaat met ingewikkeldheden, maar samen gaan we er voor. “Joeptidoe”, zoals de Swedish chef zou zeggen.
De afgelopen tijd (en ook nog de komende 3 weken) hebben steeds in het teken gestaan van feestjes, etentjes, nog een borrel etc.
Voor nu in ieder geval: Ontzettend bedankt voor alle mooie woorden en attenties.
We houden jullie met deze flessenpost op de hoogte! 


                                  Hälsningar Basjan och Simone

6 opmerkingen:

  1. Nice! Ik ga het zeker volgen.
    Neit te veul knäckebröd eten he

    Groetjes marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super dapper! Ik ga jullie zeker volgen! Geniet van elk moment. Groet, Sander en Celina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey wat leuk!
    We gaan jullie blog zeker volgen.
    Ver weg en toch dichtbij ;)
    Jan en Myr

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige foto's en filmpjes, wij gaan jullie ook volgen, veel geluk in Zweden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej wat leuk om een bericht van jullie te mogen ontvangen!
      Dank jullie!

      Verwijderen